Připomeňte svým blízkým modelem vozu Škoda 706 RTD-S film Kulový blesk


Kulový blesk je natolik známý film, že jistě není nutné jej blíže představovat. Byl natočen v roce 1978 a vystupují v něm herci, které zná každý pamětník. Josef Abrhám, Rudolf Hrušínský, Rudolf Vodrážka, Karolína Slunéčková, Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák – to je jen krátký výčet alespoň několika jmen, která nám připomenou velmi poklidnou dobu, i když se ji snaží dějiny zařazovat do období tzv. Normalizace. Kulový blesk ale rozhodně není normalizační film, je to příběh s humornou nadsázkou a s dokonale vystiženými a vyobrazenými osudy hlavních hrdinů, kteří se dostávají do někdy až prekérních situací. Co je ovšem zajímavé, je s odstupem času sledovat tamní techniku a vybavení domácností, které měli lidé tehdy k dispozici, a porovnat je s těmi současnými pomůckami a prostředky.

retro stěhování

Jedním z těch velmi zajímavých již na první pohled je stěhovací vůz Škoda 706 RTD-S. Pakliže vám připomíná velmi proslulý autobus Škoda 706 RTO, například z filmu Sněženky a machři z roku 1982, pak jste na správné adrese. Je to v podstatě totéž, co se týče motorizace, pouze je upravena nosná konstrukce skeletu vozidla a namísto prostoru pro sezení cestujících je zde k dispozici poměrně značný objem zavazadlového prostoru.

chlapec při stěhování

Tato vozidla jsou již dávno za zenitem své životnosti a stěhovací firmy je pochopitelně k dispozici nemají, ovšem jako veterán, musíte uznat, že má svou vypovídající hodnotu. Setkat se s ním můžete alespoň v podobě zdařilého, ručně zhotovovaného modelu.

Model stěhovacího vozu ze sedmdesátých let minulého století byste jako jeden z modelů aut mohli darovat někomu (nebo sobě) pro radost a potěšení, a to zejména pokud se jedná o pamětníky té doby. Je to výjimečný retro kousek, který může zdobit pracovnu, ložnici či obývací pokoj v retro stylu, a svým vzezřením rozhodně neurazí. Jako vánoční dárek to jistě bude naprosto neočekávaný a originální nápad.