Nechte si betonový plot sestavit od profesionálů


Uvažujete o pořízení betonového plotu kolem vašeho pozemku a nemáte přesnou představu, co obnáší montáž betonového plotu na klíč montazmpc.cz? Pak bychom si tu mohli jednotlivé body této práce stručně shrnout:

Stavební rozvaha – zdánlivě zanedbatelný, ale přitom nejdůležitější krok. Musíte mít zkrátka již předem jasno, co vlastně chcete. Proto je vhodné věnovat stavební rozvaze více času, vybrat několik vhodných kandidátů a z nich pak nakonec zvolit ten, co vás nejvíce oslovuje. Měli byste se také rozmyslet, jak bude plot vysoký, a zda bude celý z betonu, anebo doplněný dřevem. Na výběr také máte z více barev a vzorů betonových panelů a můžete je mezi sebou i barevně prostřídat ve stylu šachovnicového pole.

cihlová zeď

Výkopové práce a betonování sloupků – jakmile je betonový plot vyměřen a již se přesně ví, kudy povede a kde se budou nacházet nosné sloupky, začnou výkopové práce. Každý ze sloupků musí mít základy hluboké alespoň 80 cm a zde se většinou uplatní mechanizace, zejména pokud je sloupků větší počet. Poté se každý sloupek zabetonuje tak, aby bylo možno zasouvat do drážek betonové panely. Sloupky jsou od sebe vzdáleny dva metry.

kamenná zídka

Vkládání desek do drážek – tato fáze již nevyžaduje žádný beton ani maltu, jde o suchý systém montáže, kdy se mezi drážky zasouvají desky tak, aby vytvořily oplocení do maximální výšky 250 cm. Desky jsou velmi těžké, každá z nich váží více než 70 kg a musí se zvedat do velké výšky, což obstará mobilní jeřáb. Je možné využít i elektrický kladkostroj, záleží na okolnostech a složitosti stavby.

Životnost a údržba – betonové ploty nevyžadují prakticky žádnou údržbu. Pouze je vhodné čas od času oplocení očistit od mechů a lišejníků, od prachu a dalších nečistot. Čištění lze provádět mechanicky kartáčem a vodou se saponátem nebo tlakem vody ze zahradní hadice. Betonový plot také nevyžaduje žádné nátěry fasádní barvou.