Hypotéka na družstevní byt


Ceny koupi nemovitosti a pronájmu rostou a porostou dál. Proto se lidé snaží zcela logicky pořídit si nějakou nemovitost k bydlení. Jistý čas si lidé kupovali spíše byty do osobního vlastnictví, ale kvůli vývoji ekonomické situace je kupování družstevních bytů na vzestupu a je čím dál vyhledávanější. Je to způsobené tím, že družstevní byty jsou levnější a tím pádem dostupnější. Když si někdo koupí družstevní byt, získá podíl na členských právech družstva. Dříve hypotéka na družstevní byt Americkahypoteka.cz nebyla možná, ale v současné době tato hypotéka je možná.

byt

Přeci jen pořídit si družstevní byt vám dává jistotu, klid a zázemí. Z družstevního bytu vás nikdo nemůže vystěhovat, je to vaše vlastnictví, váš domov a můžete si družstevní byt upravovat, jak chcete. Koupením družstevního bytu si kupujete podíl vlastnictví, dostanete klíč od bytu, který jste si vybrali. Družstevní byty mají rysy jako bydlení v bytě v osobním vlastnictví a také rysy bydlení v pronájmu či v nájemním bytě. V družstevním bytě jste sice „nájemce“, ale neplatíte nájem, platíte jen zálohy na energie, teplo, vodu a také za odvoz popelnic a podobně. Dříve když si někdo chtěl vzít hypotéku na družstevní byt, musel ručit jinou nemovitostí v osobním vlastnictví.

byt mezonet

Buď ve vašem osobním vlastnictví anebo v osobním vlastnictví například vašich rodičů, kteří s tímto souhlasili. V současné době ale nemusíte vůbec ručit nemovitostí v osobním vlastnictví, pokud potřebujete hypotéku na družstevní byt. Získat hypotéku na družstevní byt u banky je složitější. Lepší je se obrátit na soukromý sektor, který nabízí hypotéku na družstevní byt. Soukromý sektor je v tomto mnohem flexibilnější. Komunikace je rychlá a dozvíte se, co vše budete potřebovat doložit. Většinou se jedná o doložení příjmu a výdajů. Také je nutný doklad totožnosti. Můžete si domluvit nezávislou konzultaci na našem telefonním čísle.