Volíme si virtuální sídlo pro podnikání v Praze


Virtuální sídlo pro OSVČ je téma, které zajímá řadu podnikatelů. Zákon umožňuje zřídit si sídlo firmy kdekoli, a právě to je výhodné v mnoha směrech zejména z důvodu zajištění dostatečného soukromí a klidu pro podnikatelskou činnost. Jen si představte, že o vašem podnikání ví každý z vaší ulice, a lidé vám vidí lidově řečeno až do talíře, takže mohou těchto informací snadno zneužít proti vám. Figuruje tu zejména lidská závist a nevraživost, protože lidé si závidí jen to, čeho mohou sami dosáhnout, a co je pro ně reálné, ale co momentálně nemají, aniž si uvědomují, že to také vyžaduje určité osobní úsilí. Kupříkladu předmětem závisti obyčejného venkovana není zámecké sídlo ve Francii na Loiře, ale docela obyčejný nový traktor, který si pořídil soused, zatímco on má jen starý traktůrek, který je kvůli technickým závadám odstavený z činnosti.

virtuální kancelář

Dalším příkladem závisti je film „Slunce seno a pár facek“, kde mezi sebou soupeří rodiny Škopkových a Konopníkových, respektive pouze ženy se dohadují, která rodina je na tom lépe, co se týče nápadníků a nápadnic pro jejich děti a domovní fasády, v doslovné formulaci: „…když vy břizolit, tak my kachličky“.

sídlo firmy v Praze

Začít s podnikáním v takové obci, kde se závist projevuje značnou měrou, je samo o sobě riskantní, a tak je virtuální sídlo pro OSVČ mimo bydliště ideálním řešením. Zřídíte-li si sídlo například v Praze, tam vás nikdo nezná a nebude vám také logicky nic závidět. Virtuální sídla v Praze také umožňují využívat kancelářských (fyzických) prostor, například zasedací místnost s toaletou a kuchyňkou, kde můžete uspořádat různé prezentace, školení a jednání s vašimi obchodními partnery. Praha je také výhodná v tom, že lze s kýmkoli zajít do některé z restaurací či kaváren nebo čajoven, a trávit tu příjemný večer. Zároveň můžete své přátele vzít na krátký odpolední výlet, na procházku Prahou, zavítat do přírodních parků, na Petřínskou rozhlednu nebo si prohlédnout Karlův most, Václavské náměstí, Pražský hrad a mnoho jiných památek.