Péče o zvířata


Mám ráda zvířata a také jsem vždycky chtěla pracovat v zoologické zahradě. Zoologická zahrada mě lákala už jako malé dítě. Ale ukažte mi malé dítě, kterého vůbec neláká zoologická zahrada. Absolutně neznám žádné dítě, které by nechtělo chodit do této zahrady, kde je opravdu plno zvířat. Jako dítě jsme tam jezdili velice často. S rodiči i s prarodiči náš sourozenců bylo pět, takže si jistě dokážete představit, že jsme vždycky museli jet dvěma automobily, jinak bychom se absolutně nikam nedostali. Kolikrát jsem v budoucnu potom také vyčítala své mamince a otci, proč měla tolik dětí?

V zoologické zahradě mám ráda tygry.

Protože vlastně, když člověk nemůže uživit děti anebo jim dát také nějaké zážitky, tak by přeci asi neměl mít tolik dětí, ne? Ale abych se vrátila zpátky k zoologické zahradě a ke zvířatům? Také máte rádi zoologické zahrady? Já jsem vždycky chtěla u nás na zahradě mít také zoologickou zahradu, ale to jsem ještě byla dítě, nebo možná také teenager. Já zvířata totiž miluji. Stále bych chtěla mít nějaká zvířata doma, ale můj partner je nechce. Můj partner říká, že zvířata stojí peníze a že je to také ztráta času. Jenomže kdybych měla třeba deset slepic, tak by to bylo praktické hlavně na vajíčka.

Gorila v zoologické zahradě.

Myslím si, že člověk by měl vždycky vědět, kolik zvířat vlastně snese. Nebo kolik zvířat potom doma uživí? Je logické, že když máte doma, potom zvířata, že jim také musíte věnovat svůj čas. Čas takový, aby se zvířata měla dobře. A také musíte dbát na jejich zdravotní stav. Kolikrát vídám a slýchám v televizi, že lidé si pořídí spoustu zvířat a potom se o ně vůbec nestarají. Zvířata jsou potom opravdu opuštěná a také jsou ve špatné zdravotní kondici. A to vůbec nehází dobrý obrázek. A to nepočítám to, že náš soused si pořídil několik koček, které vůbec nevykazoval. To vždycky na jaře a na podzim je u nás tolik koťat, že nikdo neví, co s nimi.