Jaké vybrat zábradlí


Když se řekne slovo zábradlí, tak si každý představí klasické zábradlí u každého schodiště. V podstatě se nad takovým zábradlí člověk ani nepozastaví a bere ho jako automatickou věc. Jen asi ale představte, že by tam dané zábradlí nebylo. Chtěli byste se opřít a spadli byste do šachty nebo mezi schodiště. Zábradlí sice můžete brát jako samozřejmost, ale bez něho by to bylo dost těžké. To ani není řeč o důchodcích, kteří se musí při scházení a vycházení schodů neustále držet. Při výběru zábradlí se zkuste zamyslet nad tím, jaký materiál zvolíte do vnitřních, a naopak do venkovního prostředí.

zábradlí na schodiště

Jako první je důležité si uvědomit, zda chcete mít během let se zábradlím nějakou práci. Myslí se to tak, že pokud zvolíte zábradlí na schodiště Kmkdesign a necháte si udělat zábradlí dřevěné, tak budete muset během let zábradlí ošetřovat. Samozřejmostí je, že pokud bude v interiéru, tak nebudete muset natírat zábradlí nějak často a půjde spíš o to, jak se vám bude líbit. Ovšem, pokud chcete dát dřevěné komponenty i ven, tak počítejte, že je budete ošetřovat poměrně často. Ačkoliv se to nezdá, tak dřevo venku hodně trpí, a to nejen deštěm, ale také změnou teplot.

zábradlí na schodiště

Zkrátka je hodně náchylné a musíte ho během let lakovat nebo ho namořit. Takže počítejte, že necháte na zábradlí ze dřeva nejen čas, ale také peníze a práci. Ideální volbou ven je nerez nebo sklo. Nerez je perfektní v tom, že nepotřebuje vůbec žádné ošetření. Zkrátka se nainstaluje a na stejném místě vydrží desítky let. Působí dobrým dojmem a zkrátka nikoho neurazí. Pokud zvolíte sklo, tak ošetření není nijak velké je jen potřeba ho čistit od šmouh a dalších nečistot. Ideální je kombinace skla a nerezu. Vždy při realizaci zábradlí zvažte, že daný materiál je vhodný do podmínek, kam ho chcete dát. Může vás to stát nejen čas, ale i peníze, které do ošetření dáte.